OVER RIJSCHOOL MAAIK

Veiligheid staat voorop

Het belangrijkste voor mij is dat leerlingen niet alleen hun rijbewijs halen, maar daarna veilig aan het verkeer kunnen deelnemen en veel schadevrije kilometers kunnen rijden.

Rij-instructeur

Maaik Jezuit

Ik heb het altijd al leuk gevonden om mensen dingen te leren. Daarom heb ik de lerarenopleiding gedaan. Vooral één-op-één lesgeven vind ik erg gaaf, omdat ik dan al mijn aandacht aan één gemotiveerde leerling kan geven.

Daarnaast rijd ik graag auto. Als rij-instructeur kan ik dus twee van mijn grootste passies combineren. Voordat ik een eigen bedrijf startte, heb ik ruim 2 jaar samengewerkt met een gerenommeerde rijschool om daar de kneepjes van het vak te leren. Sinds de zomer van 2021 werk ik helemaal zelfstandig.

Uitgangspunt is dat ik er voor de leerling ben, en niet andersom. Dat is ook de reden dat ik ervoor heb gekozen om een leerling thuis op te halen en na afloop van de rijles ook weer te stoppen voor de deur.
De leerling is bij mij dus nooit taxichauffeur!

Bovendien bel en app ik niet tijdens de lessen. Mijn aandacht gaat naar de leerling en niet naar m’n mobiel.
Jij staat altijd centraal!

Tot slot: fouten maken mag. Zelfs na jaren rijden, maken mensen nog fouten in het verkeer. Laat de stress los en probeer te genieten van de dingen die je wel al kan of net geleerd hebt.

Hoe gaaf is het als jij straks thuis kunt vertellen dat je achteruit file kunt parkeren!

Lesauto

De lesauto is een Renault Captur. Deze auto rijdt en schakelt heel soepel en door de wat hogere zit,
heb je het gevoel dat je alles veel beter kunt overzien.
En natuurlijk voorzien van dubbele pedalen zodat ik altijd kan helpen als dat nodig is.

Hoe ziet je rijopleiding eruit?

Afhankelijk van wat je al kan en hoe makkelijk je het oppakt, passen we de lessen helemaal aan jou aan.

Eerste stap in je rijopleiding is het onder controle krijgen van de auto. Dat houdt in dat je leert koppelen, schakelen, gas geven, sturen, remmen. Daarna ga je op een rustig stukje weg voorzichtig een stukje achteruitrijden en als dat lukt, een bochtje achteruit proberen. In de lessen daarna leer je ook parkeren, keren en andere speciale manoeuvres en gaan we steeds meer aan het verkeer deelnemen. Het is wel handig als je meteen begint met je theorie te leren. Dan kun je de kennis gelijk toepassen in de praktijk. Er komen namelijk elke les dingen bij die je moet leren: kijken, plaats op de weg, kruispunten herkennen, rotondes berijden en nog veel meer. Alles doen we in jouw tempo. Ik ben er tenslotte om jou te helpen te leren autorijden.
Het belangrijkste tijdens de opleiding zal de veiligheid zijn. Kijken, in kunnen schatten wat de verkeerssituatie is, wat andere weggebruikers gaan doen en daarnaar handelen, is belangrijk voor je eigen veiligheid en dat van anderen. Als automobilist moet je ook fouten van anderen op kunnen vangen. Hier ligt de focus van Rijschool Maaik. Een ongeluk voorkomen is immers belangrijker dan gelijk hebben. We gaan ook een les Den Haag of Rotterdam in, omdat daar alle verkeerssituaties bij elkaar komen.  Verder gaan we ook een keer in een parkeergarage oefenen. Dit valt niet onder de examenstof, maar zeker in Zoetermeer is dat handig als je dat wel even leert voordat je je rijbewijs hebt en op zaterdagmiddag even naar het Stadshart wilt met de auto…

Ruim op tijd wordt er een Tussentijdse Toets aangevraagd. Tijdens deze toets maak je de procedure van het examen mee, hoor je wat je nog moet verfijnen. Ook ervaar je hoe het is om een examinator naast je te hebben (ze zijn allemaal best aardig hoor! Het zijn net mensen).
Je bent dan nagenoeg klaar voor het echte examen.

Als extraatje kun je eenmalig vrijstelling verdienen voor je bijzondere verrichtingen, zodat je op je examen alleen nog maar hoeft te rijden.

Het rijexamen duurt maar 40 minuten en is een moment opname. Natuurlijk streven we er naar dat je in één keer gaat slagen, maar je moet vooral klaar zijn om daarna alleen in de auto te stappen
en veilig de weg op te gaan.
Daar leid ik je voor op.

Regio's

Rijschool Maaik verzorgt rijlessen in Zoetermeer, Benthuizen, Hazerswoude-Rijndijk, Bleiswijk, Berschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Pijnacker, Nootdorp, Leidschenveen en Leidschendam.

Contact

Maaik Jezuit
Beethovenrode 19
2717AP Zoetermeer
info@rijschoolmaaik.nl
+31 6 48190842

KvK: 74760637
BTW: 181408521B01